Metsähallitus

Uutiset

Tappioita totutustarhoilla

Arki MetsäpeuraLIFE-hankkeen totutustarhoissa on sujunut hyvin, mutta tappioiltakaan ei ole täysin säästytty. Tänä kesänä syntynyt urosvasa löytyi kuolleena totutustarhasta Seitsemisestä. Lauhanvuoressa puolestaan on kadoksissa totutustarhasta syyskuussa vapautettu nuori hirvas, joka juuttui toviksi paimenlankoihin kolmisen viikkoa sitten.

Metsäpeura auton alle Karstulassa

Karstulan Aittosuolle rakennetusta totutustarhasta toukokuussa vapautetuista metsäpeurahirvaista yksi jäi auton alle 20.-21.7. välisenä yönä. Paajalan Puolimatkassa tapahtuneessa onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja. Metsäpeura kuoli kolarissa.

Karstulan hirvaat vapauteen

Talvensa Karstulassa totutustarhassa viettäneet metsäpeurahirvaat vapautettiin toukokuun toisena lauantaina. Tarkoituksena on vahvistaa lähialueella elävää pientä metsäpeurakantaa.

Infolaatikko

Metsäpeura

Tieteellinen nimi: Rangifer tarandus fennicus

Levinneisyysalue ja lukumäärät: Suomessa Kainuussa 800 ja Suomenselällä 2000 yksilöä, Seitsemisen ja Lauhanvuoren kansallispuistoissa palautusistutettuna n. 20 yksilöä. Venäjän Karjalassa enintään 2400 yksilöä (tieto vuodelta 2014). 

Katso levinneisyyskartta.

Uhanalaisuusluokitus Suomessa (2019): Silmälläpidettävä (Near Threatened, NT)

LIFE

Natura2000