Metsähallitus

Uutiset

Metsäpeurat odottavat pääsyä totutustarhoihin

Seitsemisen ja Lauhanvuoren kansallispuistoihin nousevien totutustarhojen rakennustyöt ovat loppusuoralla. Ensimmäisenä asukkaita odotetaan Lauhanvuoreen, johon siirretään alkuvaiheessa eläintarhoissa syntyneitä ja kasvaneita metsäpeuranaaraita eli -vaatimia. Metsäpeurojen siirtäminen totutustahoihin pyritään toteuttamaan marraskuun aikana.

Tuliko vastaan metsäpeura tai poro? Ilmoita havaintosi!

Suomenselän metsäpeurat ovat viime vuosina laajentaneet elinaluettaan. Metsäpeurahavaintoja tehdään jo Oulujärven länsi- ja pohjoispuolella. Metsäpeurojen liikkuminen poronhoitoalueen tuntumassa tai porojen liikkuminen poronhoitoalueen eteläpuolella lisäävät eläinten kohtaamisen todennäköisyyttä, ja kasvattavat entisestään riskiä näiden lähisukulaisen risteytymiselle.

Infolaatikko

Metsäpeura

Tieteellinen nimi: Rangifer tarandus fennicus

Levinneisyysalue ja lukumäärät: Suomessa Kainuussa 800 ja Suomenselällä 2000 yksilöä, Seitsemisen ja Lauhanvuoren kansallispuistoissa palautusistutettuna n. 20 yksilöä. Venäjän Karjalassa enintään 2400 yksilöä (tieto vuodelta 2014). 

Katso levinneisyyskartta.

Uhanalaisuusluokitus Suomessa (2019): Silmälläpidettävä (Near Threatened, NT)

LIFE

Natura2000